Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under augusti 2011

Av Annci Hultström - 16 augusti 2011 21:00

... ger mig behagliga rysningar längs ryggraden och en hel del ståpäls. Underbar röst, så skön. Han gör sig grymt bra som musikalartist... mmmm...


Sitter i soffan och lökar efter att ha lagt Wilma och stökat undan i köket. Ska snart lägga mig. Ja, faktiskt. Måste vara piggare än pigg i morgon. Känner mig laddad som attans och hoppas då på att få en extra kick av att åxå kunna bjuda kroppen på en pigg själ.


Gjorde f.ö en stor mängd ost- och skinksås idag, så en matlåda är laddad med pasta nu. Har även kokat ägg som jag kan fylla på med under dagen. Nu jäklar   .


I hemmet hade det inte hänt så fasligt mycket mer idag. Badkaret , en del rör och badrumsskåpet stod ute på vägen. Tvättmaskinen står på kontoret. Tja, det var väl det. Så vi väntar med spänning på morgondagens förändring.


Koden till duscharna var f.ö rätt... men de hade glömt aktivera dom. Hmmm... men nu ska det vara ändrat. Hoppas det stämmer, annars blir det en till diskho-dusch i morgon.


Nä, nu - sängen. Önskar en god natt. Sov gott och dröm sött!

Av Annci Hultström - 16 augusti 2011 09:00

... ett långt inlägg och precis när jag trycker på spara gick internet ned hemma. Sist det hände minns jag inte ens. Jag svor, gav upp och lade mig istället. Nu tänkte jag göra ett nytt försök.


När vi kom hem igår möttes vi av vårt "new improved home". Här ska ni få en liten sneekpeek.


Här ser ni vardagsrummet med det fina skåpet som står så fint mot soffans baksida. Ni kan även se vilket underbart draperi vi hittat och satt upp. Det gör sig så fantastiskt mot tapeten:

 


Min käre make under draperi-uppsättandet:

   


Och här är vårt nya klädskåp i hallen. Eller nej, det är ju städskrubben som står där numera:

 


I hålet där städskrubben stod tänkte vi anlägga pool. Här ser ni även de fina mattorna vi har överallt nu. De är mycket praktiska, för blir de smutsiga/trasiga/fula är det lätt att byta dom. Bara lossa tejpen, ta bort, rulla ut ny och tejpa fast på nytt:

 


Ett bottenlöst sopskåp borde ju vara ultimat... bara att kasta ner skräpet och hoppas på att aldrig se det igen:

 


Tillsist det hetaste av heta inredningsstilar. Orangea och MYCKET osköna trappsteg. De gör att man gärna springer snabbt i trappan, för att slippa värken i fötterna. Perfekt!:


Ja, vad säger ni - fint va? Erkänn att ni blir avis? Vill ni få vår stil kopierad hos er är det bara att säga till, jag ställer gärna upp med inredningshjälp för en billig penning. Men räkna med att det tar ett tag... tippar på runt 1 timme.


Ikväll kan det ha hänt mer roliga saker. Jag lovar att uppdatera er.


Efter att ha synat av boendets nya sida lagade jag & W middag. Vi gjorde lax med ris, grönsaker och sås. Det blev en sås av gräddfil, mango chutney, tandoori-pasta och citron. RIKTIGT gott.


Efter en stunds lökande så stack jag ut på en löprunda. 4,35 km blev det. Tunga sådana. Tyckte jag först. Var säker på att jag skulle hamna på kring 40 minuter. Men nä - 32 minuter blev det *glad*. Men jag ska erkänna... jag gick på två ställen. Först i en 400 meter lång uppförsbacke. Fan vad den sög i benen. Sen gick jag åxå en gång när jag skulle ta av mig jackan + höja volymen på musiken. Men det var allt åxå. Känner mig nöjd med min prestation. Men jag tror jag får ladda med pasta i morgon. Märker att det gör grymt stor skillnad på vad jag ätit innan. Och pasta is da shit   .


Väl hemma igen packade jag min påse med duschsaker och gick för att inviga de duschvagnar som ställts ut åt oss som inget badrum har. Koden hade jag med mig. Men kom jag in? NÄ! Provade alla dörrar med samma usla resultat. Så jag lommade hem och gjorde ett försök till "dusch" i diskhon. Håret och överkroppens framsida gick problemfritt. Resten var det värre med, så jag tackar för kombinationen MAKE med VÅTSERVETTER. Ja, till ryggen. Resten klarade jag av att tvätta själv. Med våtservetter som sagt. Det gick ok, men jag har inga planer på att duscha så varje gång i 6 veckor. Så jag ringde Väsbyhem i morse. De skulle kolla på det och återkomma.


I söndags lekte vi i familjen guldfiskar. Tydligen. Jag hade köpt ett regnställ till W på Ica Maxi, men det var för stort så vi åkte för att byta det. Där funkar det så att man lämnar det man vill returnera i förbutiken, sen går man in och hämtar det man vill ha istället och lämnar även det i förbutiken. Ska man sedan handla mer, vilket vi skulle, hämtar man det efter att man passerat kassorna. Det var där det gick fel för oss. Guldfisken tog över och regnstället blev kvar. Detta kom jag på i morse, så jag ringde så fort de öppnat och det var kvar. Låg och väntade i en påse. Hmmmm...


Idag fyller förresten världens bästa svägerska 40 år.

Skål & GRATTIS kära du   


Hoppas du får en bra dag. Fira dig lite mer, än vad vi redan gjort, får vi göra när vi ses. KRAMAR!


Nej, nu har jag inget mer att skriva om. Det blev tomt däruppe. Men jag återkommer igen senare. När det fyllts på igen.

Av Annci Hultström - 15 augusti 2011 15:35

... det är jag det. Förstår inte hur jag kan frysa så (mailade läkaren... men har inte fått något svar än *väntar*). Sitter med min ullsjal tätt svept runt kroppen. I handen har jag en kopp thé och i magen ligger nu min nyss ätna knäckemacka och "bomullar" sig. Önskar att jag kunnat få inte lite av värmen från utsidan... för där sägs det vara varmt i alla fall. Snart kan jag avgöra, för av dagen återstår endast 38 minuter.


De ringde från Ticket (resebyrån) idag. Det var genom dom vi bokade resan till Thailand. De sa att det blivit ändringar med vår flight. Blev lite nervös. Nervös för att de ställt in den dagen eller så. Men nä... det var bara ändrat tid (åker kl. 20:20 istället för kl. 16:45). Det gjorde absolut inget, för det betyder bara kortare transfer i Wien. Iofs kanske lite föööör kort transfer istället, endast 40 minuter. Men med tanke på att vi inte behöver hämta några väskor + att flygplatsen är liten så borde vi hinna utan problem. Eller ja, så länge det inte blir försenat från Arlanda såklart. Bara att hålla tummarna. Hårt.


Hem var det åxå ändrat. Vi landar hela 5 minuter tidigare. Wow. Det ni. Vet inte riktigt vad vi ska göra med all den tiden   .


H ringde förut. Han berättade att elektrikern kommit innan de hann gå i morse. Han sa att de brukar börja riva redan första dagen, så det blir ju spännande att komma hem och se om så är fallet. Om inte så kan jag duscha i min egen dusch efter rundan ikväll. Det hade varit skönt. Slippa gymmets dusch. Eller ännu värre - barackduscharna. Hmmmm... Fast vid närmare eftertanke så har vi nog oavsett inget vatten där uppe, för de skulle proppa ledningarna idag. Ja, det visar sig.

Av Annci Hultström - 15 augusti 2011 10:30

... då var allvaret igång på riktigt. "Sommaren" med sitt lull-lull är över (hoppas naturligtvis på ytterligare många fina dagar framöver). Första hela veckan. Hämtning. Lämning. Middag på bestämda tider.


Utöver det faktumet, bor vi åxå numera i en enda röra. Badrummet uppe är helt tömt - liksom båda hallarna, sopskåpet och städskrubben. Gästtoan nere är överbelamrad med allt vi kan tänkas behöva under de kommande 6 veckorna. På kontoret har vi gjort plats för tvättmaskinen. Vid varje dörr ligger handdukar och längs med hela trappen och i dörröppningen till vardagsrummet hänger lakan - detta för att förhindra dammet att tränga in. I vardagsrummet står f.ö klädskåpet och bänken från hallen.


Ja, ni hör... kaos och inkastade i vardagen med besked. Tog några bilder igår, på eländet. De får ni se sen.


Jaha, bortsett från detta - vad har då hänt i mitt liv?


Tja... i lördags åkte vi upp till Tierp för att fira pappa som fyllt år. Han fick en skiva med Annelie Rydé som han önskat sig. Den åkte in i spelaren på en gång :-). Sen åt vi tårta. Lite senare grillade vi och drack en massa vin. Det var trevligt! Sent blev det åxå. Var inte hemma förrän vid 22:30. W somnade i bilen, 5 minuter innan vi svängde in på gatan. Vi satt kvar uppe och kollade på en film och jag fick massage igen. Sen sov jag GOTT hela natten.


Vaknade till kl. 7 på söndagsmorgonen och tänkte "Nej, inte redan". Så jag blundade igen. Men efter en stund insåg jag att det var lika bra att gå upp och slog upp ögonen igen. Men då var klockan plötsligt 9, så jag hade somnat om i alla fall. Låg kvar ett tag och lökade.


Efter frukosten fixade vi en massa hemma, sen beslutade vi att dela upp oss. H & W åkte på loppis och jag ville plocka svamp. Så på väg till loppisen släppte de av mig i en skog. Men vet ni - på 2,5 timme hittade jag inte en enda svamp. Inte ens en liten brun "ful-svamp". Eller ens en flugsvamp. Knappt ens några bär. En usel skog med andra ord. Fast jag fick mig en underbar skogspromenad i alla fall. Och en del träning åxå. Skönt som attans.


När de hämtat upp mig igen åkte vi till Ica Maxi och handlade lite, sen bar det av hem för att grilla och fixa det sista. Vi kilade även över till vår söta granntant och hjälpte henne att sätta upp "hindra-dammet-att-sprida-sig-lakan". När vi var klara med allt (framåt 22-tiden) kastade vi oss välförtjänt på soffan och åt lite glass. Kom i säng på tok försent, men jag sov gott så det känns ändå ok idag. Fast ok... jag vet att jag kommer vara trött ikväll, så det blir till att vila lite på lunchen. Ska ju nämligen springa en runda idag var det tänkt. Öser det ner blir det på gymmet, annars ute i det fria.


Nä, nu ska jag fixa fakturorna som jag just fick.


Ha en bra dag, vi hörs senare!

Av Annci Hultström - 13 augusti 2011 13:34

...dag för dag... med huvudet alltså. Tog ett bad igår och satt sen i soffan med en sån trämassagegubbe och pressade den mot en punkt i nacken i nästan en timme. Sen värmekudde och en timmes massage av H på det. När jag la mig tog jag en ipren och en alvedon. Sov mycket gott och vaknade helt utan huvudvärk. Nu börjar den smyga sig på igen, men jag tror inte det blir så illa. Sitter f.ö o bilen upp för att fira pappa som fyllt år. Återkommer sen.

Av Annci Hultström - 12 augusti 2011 08:45

... läkarbesök igår. När jag satt i bilen påväg hem så kände jag bara att nääää. Har jag inte mer ont än att jag kan jobba och köra bil, då kommer jag underprioriteras grovt på akuten. Och jag kände bara inte att jag orkade sitta i typ 8 timmar där. Så jag beslutade mig för att gå till husläkaren i dag om det inte kändes bättre.


När jag kom hem lade jag mig på "rullen" och det knakade som f*n i ryggen. Efter en stund där lade jag mig i soffan. Där blev jag kvar resten av kvällen utan att röra en fena. Slumrade omvartannat. Förflyttade mig så småningom till sängen och sov riktigt gott hela natten. Och när jag vaknade idag kändes det aningen bättre (precis om igår).


Bristen på läkarbesök igår betyder inte att jag lägger ner "utredningen". Nä, jag tänker ringa och få mig en tid nästa vecka för att kolla om det är så att jag kan få annan medicin (starkare) och kanske få en röntgen på nacken. För det känns som att det är där skiten sitter. Sen ska jag försöka stretcha nacken (och köra avslappningsövningar), för jag är stel som en pinne där. Så kanske är det inte värre än spänningshuvudvärk?!


Ser fram emot att komma hem ikväll. Det blir en äkta "fredagsmys-kväll" med tacos, film och popcorn. Passar mig ypperligt. I morgon ska vi upp en sväng och gratta pappa som fyllt år och på söndag blir det sista fixet (plocka undan allt i badrummet uppe) inför renoveringen. Ska även hjälpa granntanten lite. Så det blir en rätt soft helg.


Nej, nu ska jag leta upp ett e-vykort och skicka till min make, (Finns de förresten fortfarande?) för vi firar 11 år idag. Vad fort det går. Helt galet.


Ha en bra dag!

Av Annci Hultström - 11 augusti 2011 13:45

... konstiga saker med mig.


Som jag skrev igår hade jag ju tidernas huvudvärk, med illamående som följd. Dock kräktes jag inte (verkar inte kunna det efter open).


Efter en god natts sömn vaknade jag i morse med aningen huvudvärk igen, men mest mosighet från gårdagens attack. Tog två tabletter för att mota den eventuella Olle i grind.


Så blev det lunch och jag åt med bättre aptit än igår. Efter lunchen tänkte jag att en vila kunde vara bra mot huvudvärken, så jag lade mig över bordet - med armen som kudde. Efter en stund "vaknade" jag till av att känslan av att kräkas kom över mig. Satte mig upp och svalde en stund och en rap kom (oooops). Lade mig ner igen, men återigen kom känslan över mig. Även den gången kom en rap (oooops). Gjorde ett sista försök och somnade till några minuter, men vaknade av att det forsade ut något ur näsan. Det var som en vätska blandad med matrester. Ja, jag vet... huuuur äckligt som helst.


Efter att torkat och snytit började jag skaka och frysa. Som fan. Är helt skakig i benen åxå. Så nu sitter jag här och väntar på att Adecco ringer åter. Bad om en backup, om det fanns, för det känns inte helt ok att sitta här faktiskt.


Nu ringde de - det fanns ingen. Den STÖRSTA nackdel med att sitta ensam är att man inte, ens när man mår dåligt, kan gå hem. Så det blir till att hålla ut. Blir det värre och jag börjar kräkas eller nåt, då får de helt enkelt klara sig utan mig här.


Förresten, ska man bli orolig när det börjar forsa ut saker ur snoken helt plötsligt? Kan det vara nåt värre än magsaft?? Fast det luktade inget...var mer som vatten... fast jag inte druckit vatten. Hjärnsubtans kanske? Känner jag efter så känner jag mig nog lite mindre smart nu än innan lunchen. Fast iofs måste det komma från maghållet, för det innehöll ju spår av mat (morötter och panering från fiskpinnarna typ - ja, jag vet... äckligt).


Nej, nu orkar jag inte skriva mer. Ska koncentrera mig på att göra ingenting. Det får mig kanske att må bättre (?!).

Av Annci Hultström - 10 augusti 2011 22:44

...helvetet idag. I form av huvudvärk. Fy f*n. Äkta migrän. Skar som knivar och jag ville spy. Den har helt klart ändrat karaktär, för så här illa har det inte varit förr. Hade ont redan i morse, men under dagen ökade smärtan. Tabletterna hjälpte inte ett dugg. När jag kom hem var middagen klar, men jag fick inte i mig nämnvärt av den. Lade mig istället och först nu känns det bättre. Får nog söka hjälp om det fortsätter så här. Kanske behöver starkare tabletter?! Nu, sängen. God natt!

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards