Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under maj 2011

Av Annci Hultström - 3 maj 2011 19:30

...finaste, bästa Lotta med familj gjorde min dag. Mitt i eländet. Varför? Jo, denna fina kom med bud:

 


Jag blev så glad. Det kom t.o.m en tår i ögonvrån. Ni visste vad jag behövde.

TACK, TACK, TACK så innerligt kära vänner.

  Love & kisses


Bortsett från att ta emot blombud har jag sovit ett par vändor, hämtat barn och lagat middag.


Jag mår bättre och bättre. Hoppas det fortsätter så. Jag skrev ju tidigare att penicillinet börjat kicka in. Det märks om inte annat på att kisset numera luktar Kåvepenin. Misstycker väldigt över den lukten, men får väl lära mig att gilla den eftersom jag vet att det är då det börjar hjälpa.


Nu tänkte jag bjussa på några bilder från Valborgshelgen.


Dagen inleddes med trädfällning:


Barnen städade svägerskans bil. Och tvättade den på utsidan. Med diskmedel. Japp, det slutade med en sväng på biltvätten:

 


Vätskekontroll:


Bras-dags. Var en kall kväll. Men mysigt ändå:

    

 (på bilden min loppisjacka för hela 30:-)


Och till sist kvällen höjdpunkt, enligt barnen i alla fall:


Nu ska jag och min kära make se en film. Vad vet jag inte. Det visar sig.


Önskar en fortsatt bra kväll och natt - när det väl är dags.

Av Annci Hultström - 3 maj 2011 14:00

... sjunker. Nu är den nere på 37,5 och detta utan alvedon i kroppen. Så penicillinet kickar in. Det tackar vi för. Återstår bara att få bort resterna av taggtråden. Lite mer thé och glass kanske hjälper?! Men just nu äter jag pyttipanna. Lättuggat. Och gott.


Trots att jag är på bättringsvägen, så har jag bestämt mig för att vara hemma i morgon med. Detta med tanke på att jag inte är helt feberfri ännu. Vill inte gå för tidigt. Framförallt med tanke på att jag åker till Kreta nästa fredag. Då ska jag banne mig vara helt frisk.


Nu ska jag sova en stund. Hörs sen.

Av Annci Hultström - 3 maj 2011 10:15

... ta bort taggtråden som letat sig ner i min hals. Nu! För f'n vad ont det gör. Har vaknat flera gånger i natt av att jag inte kunnat svälja. Det här suger verkligen. Men förhoppningsvis kickar penicillinet in under dagen och gör skillnad till i morgon. I morgon ja... blir hemma då med, som det känns nu. Har ju fortfarande feber åxå. Nåväl, får se framåt lunch.


Det blev lite försovning här idag. När jag inte ska upp är det ingen som håller ställningarna. Så halv 8 vaknade jag och väckte H. Han hade ett möte kl. 8:15. Så jag behöver kanske inte säga att det blev full fart på honom? Därför fick jag lämna W. Passade på att titta runt lite på dagis. Det var så länge sedan sist och jag kan ju inte gå på vernissaget som de har den 19 maj, är ju på Kreta då. Men nu fick jag en förtitt av allt fint hon (och kompisarna) gjort under terminen. Efter det gick jag hem och däckade. Helt slut. Då hade jag ändå alvedon i kroppen.


Nu ska jag äta ett litet mellis och sen sova en stund. Sen blir det nog mera sova, se en film, kolla in lite missade program på web-tv.


Hörs senare. Ha det så bra!

Av Annci Hultström - 2 maj 2011 22:40

... inlämnad. Så nu har jag en enorm summa att se fram emot till sommaren. Vet inte riktigt vad vi ska göra med alla pengar. En jordenruntresa kanske? Eller nähä, de kostar mer än 945:- nuför tiden kanske?! Fast iofs, slår man ihop med H´s summa kommer vi kanske en liten bit påväg i alla fall. För ihop har vi 3500kr att förlusta oss på.


Bortser man från den glädjen, så är det mest skräp just nu. Mår skit. Ont i hela kroppen och febern har stigit till 38,5. Det är mycket för mig som normalt ligger på max 36,7. Halsen gör ont som fan och alla leder har sagt upp sig. Så nu blir det sista penicillinet och sedan sängen.


Förresten, ögonen behövde en liten korrigering. Men inte så mycket mer än innan tror jag. Nu gäller det bara att hitta ett par bra bågar. Lånade hem 2 par. Får se vilka det blir. Kanske fotar mig i dom så får ni vara med och välja.


Nä, nu - bingen. Sov gott alla!!

Av Annci Hultström - 2 maj 2011 16:22

Fick ett sms från min kära svägerska. Hon undrade hur jag mår idag. När hon fick veta att det var halsfluss tyckte hon att vi borde sätta oss i karantän. Och JA. Varför inte. Vore en bra idé. 6 månader. Och naturligtvis på ett varmt och soligt ställe. Det har jag hört är det absolut bästa.


Jag har roat mig med att sova idag. Nu ska jag snart gå och hämta W och sedan åka ner och göra den där synundersökningen. Måste få den gjord. Så jag har proppat i mig alvedon så jag orkar.


Återkommer med domen sen. Ha en fortsatt bra dag tills dess.

Av Annci Hultström - 2 maj 2011 10:15

Doktorn konstaterade streptokocker, halsfluss. Igen. Var inte så länge sen sist. Närmare bestämt i början av mars. Varför? Jag tog ju bort mandlarna som barn och har inte haft en streptokockinfektion sedan dess. Men nu, 2 st inom loppet av 2 månader och innan det i början av december. Alltså 3 st på 5 månader. Skit tycker jag om det.


Läkaren frågade f.ö om jag hade diarré. Eh... det har ALDRIG någon läkare frågat mig när det kommer till halsont. När jag sa ja berättade han att det är vanligt vid infektion. Jaha ja... fick en förklaring till det åxå då.


Nu väntar 10 dagar med penicillin. 3 om dagen. Ska f.ö skicka ner W & H i morgon så de får kolla sig åxå. Lika bra. Det brukar ju vara W som smittar oss. Utan att vi vet om det. Är det så att hon åxå bär så ska vi verkligen ta tag i att operera bort hennes mandlar. För jag frågade läkaren och han sa att det räckte med 3 omgångar inom loppet av 6 månader och detta är hennes 3:dje på 2 månader i sånt fall. Ja, det visar sig.


Nej, nu ska jag lägga mig och sova en stund medans halsen inte värker så mycket. Alvedon har tagit udden av det värsta. Men vi hörs senare.


Ha en bra dag tills dess!

Av Annci Hultström - 2 maj 2011 07:44

...är åter på stamhaket. Feber, förjävla ont i halsen, tryck i öronen. Lika bra att doktorn får ta en titt. Magen är åxå skräp, men det håller jag dorren utanför. Sen blir det hem för frulle och därefter vila i mängder. Så nu vet ni var ni har mig.

Av Annci Hultström - 1 maj 2011 17:00

Söndageftermiddag. Vart tog helgen vägen?


När vi kom upp till landet blev det inte ett glas vin, det blev en cranberrygin-burk och en massa prat. Efter c:a 8 timmars sömn vaknade jag med ett ryck och älgade in på toa snabbt som vinden. Rackarns så dålig i magen jag var. Men jag mådde inte illa eller så, så äta frulle kunde jag.


Efter det körde de andra igång med att fälla träd och släpa grenar å annat. Själv vågade jag inte för ryggen, så jag tog kökstjänst. M.a.o så var det jag som lagade lunch och middag samt diskade. Övrig tid satt jag faktiskt i solen och njöt. När den var framme. Till lunch blev det biffstroganoff och till middag grillade vi. Och oj vad alla kroppsarbetande människor åt. Blev helt rent i alla karotter. Bra!


Kl. 19:30 knatade vi ner till K-A & Kerstin där vi eldade majkase och grillade korv. I samma stund som elden falnade började vi frysa, så vi gick hem. Där åts det lite snarr och dracks lite. Men inte så mycket för mig, mådde sådär... Plötsligt fick jag gå på toa igen. Hade känts ok hela dagen, men då var det kört igen. Så jag lade mig efter det. Men innan jag ens somnat var det bara att springa igen.


Vaknade sedan kl. 3 på natten och fick springa igen. Och kl. 6 på morgonen - igen. Efter det har jag gått otaliga gånger, men nu börjar det bli tomt... men kör i magen gör det ändå. Skumt. Någon magsjukavariant?!?!!!?! Vaknade f.ö med halsont + onda leder. Så när vi kom hem kollade jag febern. Hade 37,8 och då hade jag nyss druckit kall dricka. Ja, vi får se vad det blir av det. Blir hemma i morgon i alla fall. Känner mig helt urlakad.


Ja, som överskriften säger - Det blir inte alltid som man tänkt sig. Skulle ju som sagt ha varit på kalas igår = inställt. Idag skulle Lotta med familj ha kommit = inställt. Booooring. Nåväl, vi får se till att lösa båda besöken snart igen.


Nu är W & H ute. W cyklar och H springer gissar jag. Sen ska de köpa pizza till middag. Får se om jag törs äta. Är ju hungrig, men det är väl inte det bästa för magen gissar jag. Eller rättare sagt - VET jag. Äter kanske lite blåbärssoppa jag. Passar nog bättre.


Nej, nu ska jag vila lite och kolla på "Project runaway". Hörs (kanske) senare. Ha en fortsatt fin 1:a maj.


Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards